Make a Difference

Make A Diffrence, een plek voor kinderen 3x in de week, waar ze hun creatieve mind binnen kwijt konden en met andere kinderen leren omgaan op een respectvolle manier, dat we samen eten 2x per dag echt alles op een laagdrempelige manier. We kregen hulp van een echte tatoeƫerder die met de kinderen aan de gang wil gaan met het ontwerpen van tatoeages. We merkte ook aan de kinderen het stukje achterstand op school, een te laag niveau hebben om straks in de toekomst het werk te gaan doen, wat ze leuk vinden en goed in zijn. Waarom zou je een HAVO/VWO diploma nodig hebben om naar de kunstacademie te gaan! Als je nu met je VMBO of MAVO diploma wel het grote talent hebt, maar dus niet verder mee kan, omdat je een te laag niveau hebt! Het is toch jammer als ze straks werk moeten gaan zoeken en werken tot ze met pensioen gaan, waarschijnlijk dan, met werk waar ze niet goed in zijn en ook helemaal niet leuk vinden. En alle problemen die daaruit kunnen vloeien in hun verloop der jaren!

Dus willen we gaan beginnen met kinderen ervaring op te laten bouwen in het werk waar ze goed in zijn en zo ook hun zelfvertrouwen op te bouwen.

We hebben nu een meisje van 16 die de opleiding van kapster aan het volgen is en die graag in de salon wil meehelpen om de kinderen ook met knippen te begeleiden, ze heeft ook meer certificaten in schoonheidsbehandelingen. Dat meisje kwam ook uit een onhoudbare situatie en door hulp van de organisatie Grote Broer Grote Zus, is zij weer op de rit gekomen en gaan wij haar helpen met haar werksituatie. En zodoende wil zij door met de kinderen aan de slag te gaan, zo iets terug doen. Voor haar prijzen en meer informatie, klik op de link van Daan’s Inkt op deze pagina.

We hebben ook een meisje van 14 die heel goed is met de laptop dus ICT, helaas door het niveau wat ze heeft kan ze die opleiding niet gaan volgen. Heel jammer want ze is een wiz-kid met de laptop. Dus op dit moment beheert zij onze website en zorgt ze voor onze flyers en de social media. Ook zei kwam uit een onhoudbare situatie en is 360 graden omgedraaid. Zij kan ook ingeschakeld worden om U website up to date te maken! Of een mooie flyer voor U te maken!

En sinds vorige week hebben we ook een chef-kok kunnen strikken die graag met de kinderen aan de gang wil met het bedenken van recepten en ook met ze gaat koken. Dus we hebben nu al een aantal beroepen klaar staan om te gaan starten.

We willen eerst met deze beroepen gaan starten en kijken hoe dat gaat lopen!

Maandag, donderdag, vrijdag, en/of zaterdag van 16:00, tot 20:00 (op vrijdag tot 18:00).
Doe mee met cursussen muziek, koken, tekenen en schilderen, zelfverdediging, en EHBO. En kom knutselen, gamen, houtbewerking doen, en ga mee met onze uitstapjes. Aan het eind van het jaar, ontvang je voor de cursussen een certificaat. Voor de cursus EHBO is dit certificaat erkend door de organisaties NIKTA en EFR.
Er komt mogelijk ook een huiswerkklas, dit hangt van de groep af.

Wat leer je:
Je leert in een groep samen te werken;
Je leert om te gaan met oudere en jongere mensen;
Je raakt bekend met de wijk.

Voorwaardes voor de deelnemer:
Je bent een kind, van leeftijd tussen de 8 en 14 jaar;
Je kan (in elk geval) 2 dagen in de week deelnemen;
Je wordt doordeweeks gelijk na school verwacht. Op donderdag om 16:15u, op zaterdag om 15:45u. Op vrijdag loopt het tot 18:00u.

Er wordt geen bijdrage van de deelnemer verwacht.

Startdatum wordt nog bekent gemaakt!